Grønn te

Grønn te – En av verden mest konsumerte drikker

by

Grønn te er en av verden mest konsumerte drikker og den har mange helsemessige fordeler. Disse fordelene kommer av at drikken et naturlig høyt innhold av antioksidanter og andre stoffer som har positive effekter på helsen vår.

Teen blir laget av bladene fra planten Camellia Sinensis og den er lite bearbeidet, sammenlignet med de andre te typene som finnes. Grønn te har spesielt blitt svært populært i vesten, men den drikkes også over hele verden.

Den vanligste måten å konsumere grønn te på er i form av teposer som dyppes i kokende vann, men den kan også inntas i konsentrert form som et kosttilskudd.

Hvordan blir grønn te produsert?

Sammenligner man grønn te med de andre typene av te som finnes, så blir den svært lite behandlet. Grønn te har også svært lav oksideringsprosess, noe som gir den den naturlige og subtile smaken. Prosessen med å lage grønn te starter med å høste inn bladene fra planten Camellia Sinensis.

grønn te produsert

Etter høsting av bladene blir de lagt til å tørke umiddelbart, og som siste del av produksjonen blir bladene dampet. Dette er en rask og naturlig prosess, noe som gjør at teen bevarer sin naturlige farge.

Det er ikke bare fargen som blir påvirket av denne prosessen, men den er også avgjørende for å oppnå den naturlige og unike smaken til grønn te. Grønn te inneholder også svært mange naturlige og essensielle næringsstoffer som kroppen vår elsker.

Grønn te og de helsemessige fordelene

Grønn te har mange dokumentere helsefordeler, for eksempel kan grønn te bidra til vektreduksjon, reduksjon av kolesterolnivå og motvirkning av infeksjon og sykdom. Grønn te har også et naturlig innhold av fluor og drikken har vist seg å ha en positiv virkning på hår og hud.

Grønn te mot vektreduksjon

Grønn te er faktisk en svært vanlig ingrediens i mange helseprodukter som er tilpasset vektreduksjon. Dette kommer av at grønn te har vist å øke fettforbrenningen vår. I tillegg bidrar den også til å øke stoffskiftet, noe som også bidrar til vekttap.

Grønn te mot vektreduksjon

Katekin er en av hovednæringsstoffene i grønn te og det er nettopp katekin som bidrar til å øke fettforbrenningen hos oss mennesker.

Senker kolesterolnivået

Mange sliter med høyt kolesterolnivå. Mange mener at grønn te har dokumenterte helsefordeler som blant annet bidrar til å senke kolesterolnivået. Grønn har en påvirkning når det kommer til å senke det dårlige kolesterolet i kroppen (LDL), dette er det også katekin som bidrar til.

Studier har også vist at grønn te kan ha en positiv effekt på kroppens gode kolesterol (HDL). Har man store mengder med dårlig kolesterol i kroppen, er dette en stor årsak til blant annet hjerte og karsykdommer.

Fluor

Grønn te har også et naturlig innhold av fluor. Dette bidrar både til å redusere vond ånde, i tillegg til å også beskytte mot eventuelle infeksjoner i munnen. Fluor er også med på å bekjempe plakk og kaviteter.

Grønn te har en positiv virkning på hår og hud

Grønn te har også vist å ha en positiv virkning på hår og hud. Mange omtaler den som en drikke som kan få deg til å se yngre og friskere ut. Drikken har en høy konsentrasjon av antioksidanter, noe som bidrar til å motvirke den naturlige oksidasjonsprosessen kroppen vår naturligvis kommer til å gå gjennom når vi blir eldre. Grønn te inneholder også mange næringsstoffer som er svært bra for hud og hår.

Camellia Sinensis

Camellia Sinensis er planten som alle forskjellige typer te stammer fra. Planten har sin opprinnelse i Asia. Planten kan bli helt opp til 14 meters høyde dersom den får vokse uforstyrret i sitt naturlige habitat, men i produksjon av te, blir ofte planten kuttet ned slik at den ikke er høyere enn 2 meter.

Camellia Sinensis

Dette gjøres for å gjøre innhøstingen av bladene enklere. Planten har et grønt og frodig utseende.

Grønn te er bra – i moderate mengder

Det kan være fristende å drikke store mengder med grønn te når man først hører om alle fordelene som følger med, men det er viktig å ikke overdrive. Grønn te inneholder mange positive stoffer som viser positiv effekt på helsen, men disse stoffene kan også, ved for stort inntak, være skadelig for lever og nyrer.

Dette kommer av at grønn te har et naturlig innhold av polyfenoler. Enkelte studier viser at kan drikke omtrent 10 (små) kopper med grønn te om dagen uten at det har en negativ virkning.